Heëlijk Heële

Het Burgemeester van Grunsvenplein gaat veranderen

Op verschillende kanalen staat aangekondigd dat vanaf vandaag, 15 november 2021, gestart wordt met de werkzaamheden aan het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen. Op dit enorme, kille plein zal de komende maanden een hoop groen gaan verschijnen. Eilandjes van gras en bomen moeten deze grijze vlakte omtoveren tot een vriendelijke plek waar je even tot rust kunt komen en kunt genieten van natuur in de stad. Dit moet het aanzicht van het plein verbeteren en ook ten goede komen aan het uitzicht van de omwonenden. Hiernaast zou er voldoende ruimte overblijven voor de evenementen die hier plaatsvinden. Zeg nou zelf: een mooie kermis tussen het groen, of een voorstelling van Cultura Nova dat omringd wordt door bomen, dat zijn toch mooie vooruitzichten!

De metamorfose van het Burgemeester van Grunsvenplein moet rondom juli of augustus 2022 (ik zag beide maanden genoemd) klaar zijn. Het kan niet anders dan dat dit stukje Heerlen erop vooruit gaat. Ik ga de veranderingen in de gaten houden. Om niet te vergeten hoe het plein er nu uit ziet heb ik het uitgebreid op de foto gezet.

Hier kun je de video bekijken van de Gemeente Heerlen waarin de toekomstplannen voor het plein worden uitgelegd.

Links staat het oranje bord waarop de werkzaamheden worden aangekondigd.
Kil en grijs.
Het theater verdient een mooiere voorkant. Stel je voor hoe mooi het gebouw eruit ziet als er groen omheen staat.
Een poging om iets van sfeer te creëeren op het plein?
Een enorme grijze ruimte. Maar zelfs een van de grootste evenementen in Heerlen als Cultura Nova heeft niet zóveel ruimte nodig.
Het beetje groen dat er aan de zijkant al is geeft meteen een ander totaalbeeld.
Maar als je een paar stappen vooruit loopt dan zie je dit.