Stadswandeling Heerlen

Boek een stadswandeling door Heerlen. Geniet van de verhalen over de stad en krijg een beeld van hoe de stad er door de jaren heen heeft uitgezien.

Misschien is Heerlen niet meteen voor de hand liggend om een stadswandeling te maken. Toch valt er veel te ontdekken in Heerlen. Achter het beton gaan veel boeiende verhalen schuil die ik tijdens de stadswandeling met je deel en die je op een heel andere manier naar de stad laten kijken.

Wist je bijvoorbeeld dat…

  • …Heerlen in de jaren ’50 en begin jaren ’60 de op één na rijkste stad van Nederland was? En amper 20 jaar later behoorde tot een van de armste steden?
  • …tijdens de WOII een van de weinige bouwprojecten die nog liepen in Heerlen werd uitgevoerd? En, om bij de bouwprojecten te blijven, dat het grootste recente bouwproject van Nederland in Heerlen werd afgerond en het 1 miljoen bakstenen telt?
  • …er op de route van de stadswandeling een vergeten gebouw ligt waarvan je de locatie alleen kunt ontdekken als je naar de grond kijkt?
  • …Heerlen een heuse Walk of Fame heeft waar de handtekeningen van onder andere Ilse de Lange en Armin van Buren te bewonderen zijn?

Nieuwsgierig geworden? Boek dan een stadswandeling door Heerlen die, naast het verhaal achter deze weetjes, veel meer bijzondere wetenswaardigheden voor je in petto heeft. Bovendien word je tijdens de wandeling meegenomen naar het Heerlen van vroeger. Je gaat een goed beeld krijgen van hoe de stad er in vroegere tijden heeft uitgezien. Zonder twijfel zul je er versteld van staan hoe onherkenbaar sommige plekken zijn veranderd.

Praktische informatie over prijzen, parkeren en het startpunt vind je hier.

Eenvoudig reserveren kan hier.

Ook leuk voor kinderen. Zij krijgen een toffe speurtocht die zij tijdens de wandeling kunnen uitvoeren.

stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen stadswandeling heerlen

De antwoorden op de quiz over Heerlen zijn hier te vinden.