Stadswandeling Heerlen


Een stadswandeling door Heerlen is leuk voor iedereen! Laat je verrassen door de bijzondere verhalen en krijg een beeld van de stad in vroegere tijden.


Bekijk hier de informatie over de magische lichtwandelingen ‘Lux’.


Een stadswandeling door Heerlen is een wandeling vol ontdekkingen. Interessant voor jong en oud, voor iedereen die de stad al kent en voor iedereen die er nog nooit is geweest. Een leuk uitje tijdens jouw weekendje weg of een leerzame en gezellige activiteit voor een personeelsuitje of familiedag. Zowel als groep of als individuele deelnemer ben je van harte welkom!

Wil jij herinneringen ophalen aan Heerlen, of wil je juist kennismaken met deze bijzondere stad? Dan ben je bij Stadswandeling Heerlen aan het juiste adres! Achter deze stad gaan veel boeiende verhalen schuil die je op een heel andere manier naar de stad laten kijken. Opmerkelijke veranderingen, verrassende verhalen en kleine geheimen; tijdens de wandeling komen ze allemaal voorbij.


Enkele interessante feiten over Heerlen


In de jaren ’50 en begin jaren ’60 was Heerlen de op één na rijkste stad van Nederland. Amper 20 jaar later was Heerlen, als gevolg van het sluiten van de mijnen, een van de armste steden.

Een van de grootste recente bouwprojecten van Nederland staat in Heerlen en telt een miljoen bakstenen.

Midden in het centrum staat een Rijksmonument dat op de wereldwijde lijst van architectonisch belangrijkste gebouwen staat. Op deze lijst staan slechts dertien Nederlandse gebouwen.

De aanleg van de Promenade in de jaren ’60 zorgde voor een van de meest ingrijpende sloopprojecten in het centrum. De Lijnbaan in Rotterdam diende als inspiratie voor het, toentertijd, hypermoderne winkelgebied.

Heerlen heeft een heuse Walk of Fame waar de handtekeningen van onder andere Ilse de Lange en Tom Dumoulin te bewonderen zijn.


Nieuwsgierig geworden naar Heerlen? Boek dan een stadswandeling!


Een kleine impressie van de stad